***       Водещите вечерни новини       на 3 януари 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 3 януари 
Коментари Харесай

Водещите новини! Първите партии в словесен сблъсък след даването на мандата. Прокуратурата се самосезира за заплаха срещу журналист


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 3 януари   

 

„ Още през декември предходната година анонсирахме кой ще е претендентът за министър председател. 

Дадохме задоволително време на обществото и другите парламентарни групи да се срещнат с нашето предложение. 

При ГЕРБ не беше по този начин – претендентът им за министър председател стана явен едвам когато отиде да вземе мандата от президента. 

Винаги сме канили всички парламентарни групи на диалози по целите на вероятно ръководство “.

Минчев напомни, че с този мандат „ Продължаваме промяната “ предлага стратегия от четири съществени тематики. И ги изброи: развиване на конкурентна и новаторска стопанска система, господство на закона и гарантиране на националната сигурност, превъзмогване на обществените неравенства, достъп до качествено обучение и опазване на здравето и обезпечаване на енергийната самостоятелност на България.

***

Борисов: „ Вътре са написани неща, доста от тях безконтролно, тъй като тези хора към този момент 2 години са министри, министър председатели и можеше доста от тези неща да са в доста работна фаза или даже приключени “.

***

Софийската районна прокуратура се самосезира по отношение на информация за опасност против публицист, оповестиха от пресцентъра на институцията. 

На 30 декември 2022 година в Софийската районна прокуратура е формирана кореспонденция, откакто журналистът Димитър Стоянов е съобщил в профила си в обществените мрежи, че са срязани гумите на служебния му автомобил. Той приема акта като отправяне на опасност към целия екип на медията, към която работи.

***

***

„ Това, което прави усещане от новогодишното послание на съветския президент, е, че за първи път от началото на нашествието в Украйна Путин се появи обкръжен от военни. 

Посланието е едно – намираме се във война, мобилизирайте се, Западът ни обкръжава “. 

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ журналистът Петър Карабоев.

Западни анализатори споделят, че даже в случай че Украйна стартира атака и изтласка съветските войски, не е несъмнено, че Путин ще признае, че Русия е изгубила войната. Това е страна, която може да се окаже в пауза, през която се готви за една доста по-мащабна война, тъй като единствено това е методът, по който оцелява този режим, съобщи Карабоев.

***

Връчили са му 2 акта за административни нарушавания по Закона за придвижване по пътищата.

***

Министерство на вътрешните работи стартира дисциплинарно произвеждане против чиновник, блъснал няколко автомобила в София, оповестяват от ведомството.

Производството е за два случая в София на 31 декември - на бул. " Цариградско шосе " и при Площада на авиацията.

***

Българският граничен служител на реда Петър Бъчваров, който бе погубен на границата сред България и Турция, е бил прострелян от турски жител, целящ да реализира престъпно действие от битов темперамент – кражба на добитък. 

Това е главната версия, по която работят проверяващите от българска и турска страна.

***

„ Загубите на врага възлизат на 500 убити и ранени ", сподели украинското основно командване. По негови думи става въпрос за офанзива покрай село Чулаковка против съветски военни и техника в новогодишната нощ.

***

Американската полиция разгласи през днешния ден, че е в подготвеност за възможни бъдещи офанзиви против Капитолия, съобщи Ройтерс.

„ При положението на поляризация на нашата страна, може още веднъж да бъде изработен опит за офанзива, сходна на тази, против която службата ни бе изправена на 6 януари 2021 година Ако немислимото се случи, ние ще бъдем в подготвеност “. 

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР